Ontstaan

Posted on Posted in Uncategorised

In 1999 reisden Ineke Luimes en haar man Rik voor het eerst naar Ethiopië. Reden van de reis was de adoptie van hun tweede kind Adané. Ze was direct onder de indruk van de mensen in het Afrikaanse land. “Het leek wel een warme deken”, vertelt Ineke. “De mensen zijn zo warm en stralen zo veel uit. Ze hebben bijna niets maar het weinige dat ze hebben, willen ze met je delen.” In het vliegtuig terug naar Nederland wisten ze zeker: hier komen we nog een keer terug. Dat gebeurde in 2003, toen Ineke en Rik naar Ethiopie terugkeerden om meer te weten te komen over de roots van Adané. ”Aan het eind van de reis hadden we sterk het gevoel dat we iets goeds wilden doen voor Ethiopië.”
 
Schoon drinkwater
In 2004 bereidden Ineke en Rik zich voor op een nieuwe reis naar Ethiopië. Reden van de reis was de adoptie van hun vierde kind Tadesse. Ineke en Rik wilden tijdens de reis ook iets terug doen. Dus zochten ze een goed doel in Ethiopië. Daarvoor namen ze contact op met Tessema Wachemo. Hij had hen tijdens hun eerdere reis als tolk begeleid. “Tessema vertelde ons van de vele weeskinderen in Barmuja. Deze weeskinderen werden opgevangen door gezinnen die zelf ook nauwelijks het hoofd boven water konden houden. De kerk van Barmuja probeerde deze gezinnen financieel te ondersteunen, maar hadden daar onvoldoende geld voor. Omdat het om kinderen ging wisten we meteen: hiervoor gaan we aan de slag.” Ineke begon aandacht te vragen voor de situatie in Barmuja. De scholen waarop de kinderen van Ineke en Rik zaten, zamelden geld in. Een paar maanden later reisden ze naar Ethiopië met de eerste ingezamelde 1000 euro op zak. Zo begon de stichting Barmuja. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.